FRI FRAGT VED KØB OVER 499 KR. HURTIG LEVERING 1-3 HVERDAGE* VI ER E-MÆRKET!
  • FRI FRAGT VED KØB OVER 499 KR.
  • HURTIG LEVERING 1-3 HVERDAGE*
  • VI ER E-MÆRKET!

Macadamianødder | Vores lækre Macadamianødder

Australske Macadamianødder - Usaltede
UdsolgtTilbud

Macadamianødder stammer oprindeligt fra Nordøst Australien hvor man i 1800 tallet opdagede den nu verdenskendte nød. Nødden blev fundet i det subtropiske del af Australien i regnskovene ved byen Queensland. Macadamianødden er opkaldt efter videnskabsmanden Dr. John MacAdam. Det giver rimelig godt sammenhæng med navnet, og navnet på macadamianødder har altså ikke noget med nogen sort eller andet at gøre, som de fleste andre nødder har. Macadamianødder er ret specielle, de er nemlig den eneste afgrøder som stammer fra Australien som nu bliver produceret og eksporteret til hele verden i store mængde. Nødden vokser på et træ, dette træ hedder et Macadamia integrifolia. Træet er på størrelse med et æbletræ, hvor at disse nødder vokser i klaser. Når de vokser på træet er de faktisk grønne, da de har en ydre skal over den hårde brune skal som også beskytter det lækre indre der klassificeres som en macadamianød. 


macadamianod

Den største producent af macadamianødder er faktisk Sydafrika. I mange år har sydafrikanske fabrikker masseproduceret denne dejlige nød. Macadamianødden er faktisk relativt besværlig og dyr at producere, så dette er et marked som er svært at bygge sig op i. Derfor er det primært større fabrikanter som har styr på macadamianødden. I 2018 skulle Sydafrika angiveligt have stået for produktionen af 54000 tons macadamianødder, macadamianødder er altså ikke produceret ligeså meget som de store nødder såsom Valnødder. Dette er dog kun en fjerdedel af det totale. Det er nok til at gøre Sydafrika til den største producent dog. Udover Sydafrika er Brasilien og USA store producenter af macadamianødder. Man siger at de macadamianødder af højest kvalitet stammer fra hjemlandet Australien, hvilket selvfølgelig giver god mening af det er de nødder som stammer fra de originale producenter af macadamianødder. 


Vil man gerne selv udforske denne verden for macadamianødder, så skal man være opmærksom på hvad man spiser. Der er fire forskellige typer af macadamianødder. Den ene af disse er giftig, så derfor skal man have styr på hvad man laver når man ligger sig ud med macadamianødder. Der er altså meget man skal være opmærksom på når man laver macadamianødder, ligesom at mange er begyndt at skelne mellem de macadamianødder der stammer fra Australien og de som ikke gør. Det gør man da der menes der er en forskel mellem disse, som gør at man skal skildre mellem disse forskellige nødder. 


Næringsindhold i Macadamianødder

macadamianod_chokolade

Macadamianødder er faktisk de nødder som indeholder mest fedt, inden for familien for nødder. Dette går så ud over hvor meget protein der findes i macadamianødder, hvilket også er grunden til mange vælger en anden nød. Man skal dog ikke undervurdere en macadamianød, men den er mere brugt til at lave søde ting og som en tilføjelse til salat grundet dens unikke smag. Under dette ser du en oversigt over de vigtige næringsindhold i en macadamianød. Det er vigtigt at bemærke at 80% af fedtet der findes i en macadamianød, er det som hedder monoumættede fedtsyrer, som faktisk er den sunde version af fedt. Det er det som kroppen har let ved at nedbryde, og det er noget som kroppen kan bruge til noget. Derfor kan macadamianødder være en god tilføjelse til kosten, i stedet for alt muligt usundt slik. Med en macadamianød får man altså mange gode ting. Noget af dette er eksempelvis den store mængde B vitaminer som findes i en macadamianød, men udover det er der også store mængder Jern, Magnesium og Zink. Disse ting er på hver deres måde med til at gøre kroppen sundere, ligesom at Paranødder også er en af de sundeste nødder, så det er gode kilder til disse mineraler. 


Energi

740 kcal

Total Fedt

75 gr

Totale Kulhydrater

13.8 gr

Kostfibre

8.6 gr

Proteiner

7.9 gr 


Hvordan skal man bruge macadamianødder i madlavning?

Når man snakker om macadamianødder og madlavning, vil man ofte bruge det til forskellige snacks eller lignende. En klassiker er cookies, hvor man blander den lækre smag af macadamianødder sammen med hvid chokolade. Dette er en stor favorit hos mange, og er ekstremt lækkert. Der er tusindvis af måder man kan bruge macadamianødder i forskellige kager, eller barer.

macadamianodder

Mange foretrækker deres macadamianødder som de er, eller overtrukket af chokolade eller noget lignende. Denne lækre snack er fantastisk mellem måltider. En del danskere spiser mange macadamianødder eller andre nødder, når de gerne vil opbygge vægt til deres træning. Fedtet i macadamianødder er godt til at støtte en sund måde man kan opbygge vægt. Derfor er mange fangede af at lave chokoladebarer med macadamianødder i, da deres makroer er super gode til træning.

Er en Macadamianød sund?


Det er et svært spørgsmål at svare på, men den er i hvert fald ikke dårlig for dig. Det eneste der er med det er, at man skal passe på med at spise for mange macadamianødder. I og med de indeholder rimelig mange kalorier pr 100 gram, samt at de indeholder en del fedt, så kan det være usundt at spise for meget af det, men det gælder for alle Nødder. I det store billede er nogle macadamianødder dog bedre end at spise en pose doritos.

TILBAGE TIL TOPPEN