FRI FRAGT VED KØB OVER 499 KR. HURTIG LEVERING 1-3 HVERDAGE* VI ER E-MÆRKET!
  • FRI FRAGT VED KØB OVER 499 KR.
  • HURTIG LEVERING 1-3 HVERDAGE*
  • VI ER E-MÆRKET!

Valentines Cakesicles

af Baha Al-Asadi i August 02, 2021

Opskrift på Valentines Cakesicles

Cakesicles er til den elegante person, der elsker æstetiske desserter, som er sprængfyldt med smag. Denne opskrift er til den håbløse romantiker - og den er meget Instagram værdig! Det er den dygtige, kreative og passionerede madblogger @mithyggekoekken, Sema Er, der står bag opskriften. Hun er en kæmpe madentusiast og sørger for at gøre sund og nærende mad lækker. Udforsk hendes madunivers her.


Til 5 portioner

Sværhedsgrad: Medium

Bagetid: 35-40 minutter


Ingrediensliste

Til kagen:

  • 100 g smør
  • 140 g sukker
  • 2 æg 
  • 200 g kandiseret jordbær
  • 1-2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 115 g hvedemel

Til Frosting:

  • 60 g flødeost 
  • 30 g blødt smør
  • 120 g flormelis

Til overtræk og pynt

  • Isforme + ispinde
  • 400 g ruby chokolade 
  • Glasur 
  • Hindbær/Rabarberpulver
  • Jordbærpulver
  • Krymmel efter eget valg

Fremgangsmåde for kagen

  1. Rør smør og sukker godt sammen. Rør æggene i et ad gangen. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker og vend det forsigtigt i.
  2. Hak kandiseret jordbær i mindre tern og vend dem forsigtig i.
  3. Bred dejen ud på en bradepande, (ca. 20x15) og bag dem på den næstnederste rille ved 190 grader alm. ovn i 35-40 minutter.
  4. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en tandstik ned i dejen. Hvis den kommer ren op er kagen færdig.
  5. Lad den køle helt ned.

Fremgangsmåde for frosting

  1. Pisk flødeost, smør og flormelis sammen i en stor skål. Stil den til side.

Ved samling

  1. Når kagen er kølet helt ned, brydes den i mindre stykker. Ælt dem lidt efter lidt med frostingen til en jævn konsistens. Del dejen i 5 store stykker og stil dem til side.
  2. Smelt ⅔ del af ruby chokoladen over vandbad til temperaturen er på 45-50 grader. Tag skålen af varmen og tilføj den sidste ⅓ del af ruby chokoladen.
  3. Når chokoladen er nede på 29 grader, er den tempereret og klar til brug.
  4. Fordel den tempererede chokolade i formene. Sørg for, at der kommer nok chokolade i, så chokoladeskallerne ikke er for tynde, da de kan risikere at knække.
  5. Kom i køleskabet i ca. 5 minutter til chokoladen har sat sig.
  6. Fordel derefter kagemassen i formene og tryk dem god i, så der ikke er nogle “huller”.
  7. Kom resten af chokoladen på kagerne og kom dem i fryseren i ca. 5 minutter.
  8. Tag kagerne ud af fryseren og pynt dem med glasur, frugtstøv, krymmel og hvad end du lyster.

Månedligt samarbejde

Hos Exotic Mix kan vi med glæde og stolthed præsentere vores kunder for vores nye månedlige samarbejde. Det er med den dygtige, kreative og passionerede madblogger, @mithyggekoekken, som Sema Er står bag. Udover at være en kæmpe madentusiast, studerer hun madens effekt på kroppen og sundheden gennem sin professionsbachelor i Ernæring og Sundhed. Hun er desuden certificeret kostvejleder.

SKRIV EN KOMMENTAR

Bemærk venligst, at din kommentar skal godkendes, før den er synlig


TILBAGE TIL TOPPEN