FRI FRAGT VED KØB OVER 499 KR. HURTIG LEVERING 1-3 HVERDAGE* VI ER E-MÆRKET!
  • FRI FRAGT VED KØB OVER 499 KR.
  • HURTIG LEVERING 1-3 HVERDAGE*
  • VI ER E-MÆRKET!

PISTACIE FRAGILITE´

af Baha Al-Asadi i October 28, 2020

Vi har virkelig arbejdet hårdt på at fremtrylle denne uges himmelske opskrift og vi kan derfor med stolthed præsentere jer dejlige kunder for vores udsøgte udgave af pistacie fragilité. Denne delikate kage kan siges at være en ”skrøbelig” dansk kage til trods for, at navnet er på fransk. Den blev opfundet af den danske bager Johannes Steen for 100 år siden og selvom det en kage der gået lidt i glemmebogen hos bageren i dag , så er den bestemt værd at kaste sig ud i. 

Fragilite’ er en lagkage, som består af nøddebunde og en solid smørcreme med kaffesmag. Hvordan Johannes lavede sin udgave dengang skal jeg ikke gøre mig klog på, men her er min version med et lille præg fra Persiens overdådige pistacie. 

Man kan vælge at lave kagen lidt mere rustikt eller give den et stramt udtryk når den smøres op eller lave en af hver. Jeg lover at den vil overraske og pirrer dine gæsters smagssans, fordi den er så indbydende og umanerligt velsmagende.


PISTACIEBUNDE

240 g Sukker

260 g pistacie fint blendet

300 g pasturiserede æggehvider

1 spsk kartoffelmel
 

SMØRCREME

75 g marcipan

375 g smør

180 g flormelis

1 spsk kold espresso

1 spsk grøn frugtfarve
 

PYNT

100-200 g pistacie groft blendet

1 tsk. flormelis

Fremgangsmåde:

Start med at læse hele opskriften inden du går i gang

· Pistaciebundene: Lav en pistaciegrød ved først at blende halvdelen af sukkeret (120 g) med hele pistacien så fint som overhovedet muligt i en foodprocessor. Tilsæt en 100 g af æggehviderne og lad 'grøden' køre nogle minutter. Kom pistaciegrøden op i en stor skål. 

· Bland i en stor skål kartoffelmel og 4 spiseskefulde af det resterende sukker. Tilsæt resten af æggehviderne i skålen og pisk dem til en stiv og sej marengs, mens det resterende sukker kommes i undervejs. 

· Rør pistaciegrøden sammen med en tredjedel af marengsen - rør godt. Kom dette op i skålen med al marengsen og vend nu det hele forsigtigt sammen, så luften ikke bliver slået ud. Stop når massen er ensartet.

· Klargør bageplader med bagepapir. Til kagen skal der bruges tre bunde. Anvend kageringen som en slags skabelon til at ramme den præcise størrelse på bundene ved at placere ringen på bagepapiret – eller fordel massen med en paletkniv og bag 2 plader bunde i stedet.

· Kom dejen op i en engangssprøjtepose uden tyl. Klip et lille hul på en cm. Sprøjt dejen ud i tre cirkler i et helt jævnt, ca. 1/2 centimeter tykt lag. Stop cirklen ca. 1/2 centimeter fra kageringens kant. Flyt 'skabelonen' og gentag.

· Bag bundene i en 170 grader varm ovn i 18-22 minutter til de er gyldne og giver efter ved et let tryk. Afkøl bundene helt og befri dem forsigtigt for bagepapiret mens de lune.

· Lav smørcremen: Kom stuetempereret smør og flormelis op i en skål og rør det luftigt - minimum 10 minutter. Anvend en røremaskine eller en håndmikser. Tilsæt 1 spsk grøn madfarve og bland det godt sammen med en spatel. Blend marcipanen til krummer og tilsæt evt. en tsk. grøn farve og bland det sammen med smørcremen. Tilføj slutteligt den kolde espresso mens du blander.

· Gem 2-3 spiseskefulde smørcreme til at smøre kagen op med på siderne, når den er kold og klar til at blive pyntet. Kom resten af smørcremen i en engangssprøjtepose uden tyl i. Opbygning: Læg den første pistaciebund i den rengjorte kagering. Klip et 2 cm. stort hul i sprøjteposen og sprøjt smørcreme jævnt ud på den i ca. 1 centimeters tykkelse.

· Læg en ny bund på og gentag med smørcreme, til alle bundene er brugt. Slut med en bund. Stil kagen i køleskabet minimum tre timer eller gerne til næste dag. Blend pistacien til pynt i en foodprocessor. Befri forsigtigt den kolde kage fra formen med en lille kniv. 

· Smør den resterende, stuetempererede smørcreme tyndt ud på både top og side. 'Lim' den blendede pistacie herpå. Drys med lidt sigtet flormelis på toppen lige inden servingen.

 

Månedligt samarbejde

I samarbejde med Exotic Mix, vil @Innovative_foodie, flere gange om måneden kreere skræddersyede opskrifter til netop Exotic Mix – naturligvis med fokus på de mange anvendelsesmuligheder som vores delikate produkter rummer. @Innovative_foodie er uddannet Cand.scient in Food Innovation and Health og har indenfor de seneste år arbejdet hos henholdsvis michelinrestauranten Alchemist og Meyers Madhus.


Desuden har @Innovative_foodie fra barns ben været en inkarneret madfan og har altid dyrket madlavning som en brændende interesse. Hos Exotic Mix deler vi denne hengivenhed og passion for detaljesansen og feinschmecker tilgangen til de gode råvarer og gourmetprodukter.

SKRIV EN KOMMENTAR

Bemærk venligst, at din kommentar skal godkendes, før den er synlig


TILBAGE TIL TOPPEN