FRI FRAGT VED KØB OVER 499 KR. HURTIG LEVERING 1-3 HVERDAGE* VI ER E-MÆRKET!
  • FRI FRAGT VED KØB OVER 499 KR.
  • HURTIG LEVERING 1-3 HVERDAGE*
  • VI ER E-MÆRKET!

Persisk granatæble kylling med blendede valnødder og pekannød topping (Fasenjoon)

af Baha Al-Asadi i October 29, 2020

“Fasenjoon” er en velkendt ret fra det persiske køkken. Det er en kyllingeret med en syrlig granatæblesirup og revet valnødder.

 

Kyllingestykkerne bliver først brunet, og dernæst tilberedt langsomt i en sovs bestående af blendet valnødder og granatæble sirup. Granatæblesirup kan bare noget med kylling, og denne ret kan du roligt servere til dine gæster med ris, for de vil uden tvivl elske den. Du kan desuden toppe sovsen med letristede pekannødder.

Ingredienser:
- 500 g kyllingelår/kyllingebryst
- 1 stort løg
- 300g chilenske valnødder
- 3 ½ dl granatæblesirup
- 5 dl vand
- 1-2 spsk. sukker
- 1 tsk salt - Pekannødder til pynt

Metode: Rens kyllingen under rindende vand og kom 2-3 spsk eddike i en dyb skål og gnid det i kyllingen. Lad det sidde i 10 min og efterfølgende skyld det af. Blend valnødderne til mel i en foodprocessor. Riv løget fint med et rivejern. Tilsæt herefter lidt olie på en varm pande og svits løgene indtil det får lidt farve.

Tilsæt kyllingelårene på panden, indtil de får en gylden farve. Kom granatæblesirup på kyllingen sammen med vand og lad det simre i 10 min med låg på. Hæld herefter sukker og de blendede valnødder i og lad retten simrer i ca 20-25 min.

Retten serveres med ris når kyllingen er færdig tilberedt. Server kyllingen med sovsen i en dyb tallerken og drys med lidt valnødder eller pekannødder og friske granatæblekerner over retten.

 

Månedligt samarbejde

I samarbejde med Exotic Mix, vil @Innovative_foodie, flere gange om måneden kreere skræddersyede opskrifter til netop Exotic Mix – naturligvis med fokus på de mange anvendelsesmuligheder som vores delikate produkter rummer. @Innovative_foodie er uddannet Cand.scient in Food Innovation and Health og har indenfor de seneste år arbejdet hos henholdsvis michelinrestauranten Alchemist og Meyers Madhus.


Desuden har @Innovative_foodie fra barns ben været en inkarneret madfan og har altid dyrket madlavning som en brændende interesse. Hos Exotic Mix deler vi denne hengivenhed og passion for detaljesansen og feinschmecker tilgangen til de gode råvarer og gourmetprodukter.

SKRIV EN KOMMENTAR

Bemærk venligst, at din kommentar skal godkendes, før den er synlig


TILBAGE TIL TOPPEN