FRI FRAGT VED KØB OVER 499 KR. HURTIG LEVERING 1-3 HVERDAGE* VI ER E-MÆRKET!
  • FRI FRAGT VED KØB OVER 499 KR.
  • HURTIG LEVERING 1-3 HVERDAGE*
  • VI ER E-MÆRKET!

Opskrift: Lav den perfekte kirsebærsauce

af Exotic Mix i November 27, 2018

Opskrift Kirsebærsauce risalamande

Den perfekte kirsebærsauce
til risalamande

Den helt unikke og lækre kirsbærsauce er den afgørende og opløftende del til risalamande. Så derfor skal kirsbærsaucen være helt perfekt! Julen er ved at nærme sig med hastig skridt, og vi glæder os allerede til at sidde rundt om bordet og spise os mætte i lækker mad, men hvad med desserten? Vi har efterhånden lavet meget lækkert bagværk og vi kan godt lide at inspirere vores kunder og gæster med vores ideer og tanker herom. Vi har efter mange års ekspertise i at udvælge råvare og med vores in-house kok valgt at vise jer, hvordan vi mener en kirsebærsauce kan laves.  

obs → Har du ekstra travlt og er meget tidspresset, så scroll helt ned. Vi har et lille trick til, hvordan du kan lave en kirsebærsauce på ganske få minutter. Vi lover, at den vil stadig smage godt!

Til opskriften på 
Kirsebærsauce skal du bruge:

• 450 g tørrede kirsebær (findes her)
• 
120 g alm. sukker eller 60 g. rørsukker
• ½
 vaniljestang af god kvalitet fx. fra Madagascar. Er den af almindelige kvalitet, så skal du brug en hel vaniljestang. Bemærk: Det korene du skal bruge.
• 
3 dl vand
• Lidt
 majsstivelse 
• ½
 dl kirsebærvin - (kan undlades)
• ½
 dl god portvin  - (kan undlades)
• Lidt appelsinsaft

Guide til at sammensætte 
opskriften på Kirsebærsaucen:

  1. Flæk vaniljestangen med små snit, få kornene ud, mas dem en smule og bland dem godt sammen med sukkeret - saml gerne det hele i en skål.
  2. Ta' en gryde og smid indholdet fra skålen, vandet, appelsinsaft evt. kirsebærvinen, portvinen og lad det koge i nogle få minutter - smid herefter kirsebærene og lad det koge et par minutter til hefter skal du lade det hele simre ved middelvarme i 10-12 min.  Skru herefter ned til lav varme. Skum gerne af undervejs. 
  3. Bland majsstivelse sammen med lidt vand og kom det i saucen lidt af gangen, til det bliver lidt tykkere - her bestemmer du selv, hvor tyk du vil lave din sauce. Sørg dog for at røre godt imens. 
  4. Ta' herefter gryden af fra varmen og lad den køle til lunvarme. 
  5. Klar til servering.


1# Tip! Skal du ha' mere sødme i din sauce, så smid mere sukker i, men vi anbefaler det dog ikke, hvis din risalamande har en stort sukkerindhold, så du skal huske på at kirsebærsaucen skal være den opløftende del til risalamanden.


2# Tip! Smid gerne den færdiglavet sauce i køleskabet - den kan nemt varmes op dagen efter, så du ikke skal stresse over din kirsebærsaucen på selve dagen. Tip i tippet: Du kan snildt server din kirsebærsauce kold - det smager stadig himmelsk.

Da frosne kirsbær mister meget af deres lækre smag, så anbefaler vi at man bruger tørrede kirsebær, som har en del mere smag og lækker konsistens.
Du kan blandt andet finde sådan nogle kirsebær her.

Hvordan laver man en
Kirsebærsauce på få minutter?

Vi kalder den "Den hurtige og lidt snydeagtig"-kirsebærsauce

Køb en færdiglavet kirsbærsauce og siv gerne kirsebærene fra og brug vores vores hele tørrede kirsbær i stedet og bland det sammen - så får du en god kirsbærsauce med utrolige lækre kirsebær. Tro os, du vil blive spurgt ind til, hvordan der er så lækre kirsbær i din "hjemmelavet" kirsebærsauce. 

Hvad enten du gør brug af vores almindelige opskrift eller den hurtige af kirsebærsaucen, så vil du blive verdenskendt i blandt omgangskredsen.
De tørrede kirsebær er af højeste kvalitet og smager ualmindelig godt. 

De bedste madhilsner
Kokken fra ExoticMix.dk

SKRIV EN KOMMENTAR

Bemærk venligst, at din kommentar skal godkendes, før den er synlig


TILBAGE TIL TOPPEN