Macarons med pistacieganache

Vi har i samarbejde med @innovative_foodie sørget for, at du med denne himmelske opskrift på ægte franske macarons, nemt kan kreere smukke og velsmagende franske favoritter derhjemme. Macarons består hovedsageligt af sukker, mandler og æggehvider, og når først grunddejen er på plads, kan den varieres i uendelige baner. Macarons pynter på bordet og smelter på tungen - perfekt til en særlig lejlighed eller blot som en uimodståelig forkælelse i hverdagen. Smagen af den cremede pistacieganache fremhæver tilmed gourmet-oplevelsen i smag og udseende.

Macarons med pistacieganache 

Ca. 70 macarons (100 enkeltvis)
sværhedsgrad: medium
arbejdstid: 1 1/2 time
hviletid: 30-60 min
bagetid: 8-9 min

Det skal du bruge: 

Macarons

- ​5 past. æggehvider
- 500 g. flormelis
- 220 g. mandelmel
- 7 tsk. grøn frugtfarve 
 

Hvid chokoladeganache

- 200 g. god hvid chokolade
- 70 g. piskefløde
- 25 g. blødt smør
- 3 tsk. frugtfarve
- 3 spsk. pistaciemel (intenst grønne pistacier som blendes)

 

Fremgangsmåde på Macarons:

Pisk æggehviderne let luftige i en dyb skål og tilsæt flormelis lidt efter lidt. Pisk kraftigt indtil en tyk, sej marengs er opnået. 

Rør mandelmel i marengsmassen. Rør længe nok til at massen bliver sej. Du kan lave et 8 tal og hvis den ikke går i stykker er dejen klar.

Kom massen i en sprøjtepose med en glat tylle og afsæt ca. 100 små macarons fordelt på 3-4 bageplader beklædt med bagepapir. De skal ca. være 3 cm. i diameter inden de flyder lidt ud. 

Når du færdig med at sprøjte macarons banker du bagepladen på bordet et par gange så alt luften kommer ud og for at opnå en flot glat overflade på kagerne.

Lad de små kager stå og lufttørre i 30-60 minutter inden de bages ved 150 grader i ca. 8-9 min. De skal lige kunne slippe bagepapiret, men stadig være lidt seje i midten. 

Hold øje med ovnen så de ikke brænder på eller bliver for tørre.
________________________________________________________________

Fremgangsmåde til hvid chokoladeganache med pistacie:

Varm fløden op til lige under kogepunktet i en dyb skål

Hak ckokoladen groft og hæld den dernæst over fløden.

Rør energisk med en dejskraber i midten af skålen indtil en glat, gennemsigtig og blank creme opnås.

Rør det bløde smør i og tilsæt den blendet pistacie.

Lad ganachen sætte sig lidt ved stuetemperatur og kom den da i en sprøjtepose eller brug to teskeer.

Afsæt små runde klatter på halvdelen af de afkølede macarons og saml kagerne to og to.

Dekorer med et drys guldstøv, hindbærstøv eller kakao.

Opbevares ved stuetemperatur.

Tilføj en kommentar

Alle kommentarer behandles, inden de offentliggøres. Dette sikre mod spam kommentarer.

Nødder

En nød, er ikke bare en ganske enkel nød. Igennem flere års generationer, har vi tillært os, hvad nødder i virkeligheden er. Og nu har du også adgang til dem. Velbekommen.

Exotic Mix