Frisk og lækker hindbærmousse på en saftig frangipane tærte med de bedste Konditorpistacier. Med konditorpistacier får du en rig grøn farve og intens smag 🤤 Gør pynten nem ved at bruge de smukke og farverige Frysetørret Hindbær. En lækker tærte til en hyggelig aften.
Opskriften er lavet af denne måneds madblogger, som er Julie Marie Nielsen. Hun er opskriftudvikler og madfotograf, samt står bag Instagram profilen @juliemarieeats og hjemmesiden juliemarieeats.com. Hun brænder for at dele ud af sine opskrifter, der er fulde af smag og nemme at følge.
Ingredienser
Hindbærmousse
16 cm silikoneform
● 2 husblas
● 50 g hindbærpurée (hele hindbær pureret, hvor kerner er siet fra)
● 50 g sukker
● 1/2 tsk. vanilje pasta
● 50 g græsk yoghurt, 2%
● 150 g fløde
Mørdej
18,5 perforeret tærtering
● 145 g mel
● 45 g flormelis
● 60 g blødt smør, koldt i tern
● 1/2 stort æg
Frangipane fyld
● 75 g smør, stuetemperatur
● Konditorpistacie - Intenst grønne
● 75 g sukker
● 1 æg, stuetemperatur
● 1 spsk. lime juice
Pynt
● Frysetørret Hindbær - Hvid chokolade & Hindbærdrys
Fremgangsmåde
Hindbærmousse
-
Udblød husblassen i koldt vand.
- I en lille gryde, opvarm hindbærpurée, sukke og vanilje pasta. Bemærk: Hvis du bruger frosne bær, skal de have et opkog inden brug. Når det begynder at boble let og sukkeret er smeltet, tag gryden af varmen og vrid vandet fra husblassen. Tilsæt husblassen til hindbærpuréen og rød det i. Hæld hindbærpuréen i en lille skål og lade det køle ned på køkkenbordet indtil den er håndvarm.
- Når hindbærpuréen er blevet håndvarm, vendes den med græsk yoghurt af 3 omgange.
- Pisk først fløden let, hvorefter den, med en dejskraber, forsigtigt vendes sammen med hindbær/græsk yoghurt blandingen af 3 omgange. Når det hele er vendt sammen, hældes det i en 16 cm silikoneform.
- Sæt den på frys i minimum 2 timer eller natten over.
Pistacie frangipane
Mørdej
- I en skål, rør mel og flormelis sammen. Derefter gnubbes det kolde smør sammen med melblandingen til det når en sand konsistens og er blandet godt sammen med melblandingen.
- Dernæst tilsæt det halve æg (25 g) og ælt det i dejen indtil dejen har samlet sig. Overfør dejen til et stykke husholdningsfilm og lade den hvile i køleskabet i minimum 2 timer eller natten over.
- Forvarm ovnen til 180°C alm. ovn.
- Udrul mørdejen mellem to stykker bagepapir til den har en tykkelse på ca. 2 mm. Sæt mørdejen på frys i 10 minutter.
- Skær dejen ud så den passer tærteringen og sæt den til side imens frangipane fyldet forberedes.
Pistacie frangipane
- Blend pistacienødderne til fint mel.
- Pisk smørret i ca. 30 sek. Tilføj derefter de resterende ingredienser og pisk det sammen indtil let og luftig. Tilføj frangipane fyldet i tærten og jævn den ud.
- Bag i 20-25 min., til den er gyldenbrun.
-
Når den er bagt færdig, lad den køle ned på en rist.
Samling
-
Tag hindbærmoussen ud af fryseren og ud af formen. Placer moussen i midten af tærten og dekorer med Frysetørret Hindbær og spiselige blomster.