Havregrød m. figner

I den bedste rejse, så vil man gerne opleve den bedste oplevelsestur, og idet forlanger man også de bedste madretter og smage.

Jeg har igennem længere tid undret mig over, hvorfor figner ikke har en større plads i det danske køkken. Vi har dem friske og tørrede, men alligevel bruger vi dem sjældent.

Det har jeg tænkt mig, at gøre om på!

Til opskriften skal du bruge:
• 1 dl af din favorit havregrød.
• 1 dl vand
• 1. stk banan
• 1. tsk vaniljepulver 
• 1. tsk kanel
• hakkede figner i små stykker (efter behov) - brug friske eller tørrede.
(Tørrede smager bedst, da sukkerindholdet er lidt større.
• Hakkede australske mandler - usaltede (efter behov)
• Ahorn, eller honning til afrunding.

Selve opskriften: 

Start med at tænde for en ovn, så den bliver forvarmet - stil den gerne på 200 g.
Hiv fat i en skål og mos bananen, smid havregrynen ned sammen med, kanel, vanilje og vand. Ta' fat i en skål, som kan holde til høje temperatur varme, og smid det hele i der. Lad det hele blive bagt i 15 min - evt. mere, så gerne efter.

Ta' blandingen ud og smid de resterende ingredienser i som topping.
Og top gerne med andre ingredienser eller spis frisk frugt til.

Velbekommen :)

Tilføj en kommentar

Alle kommentarer behandles, inden de offentliggøres. Dette sikre mod spam kommentarer.

Nødder

En nød, er ikke bare en ganske enkel nød. Igennem flere års generationer, har vi tillært os, hvad nødder i virkeligheden er. Og nu har du også adgang til dem. Velbekommen.

Exotic Mix