Denne uge byder vi på en smuk og farverig forårssalat med kalkun. Den er ikke bare indbydende at så på - den smager også himmelsk!
Denne salat er lavet med kalkun, men du kan med fordel skifte kalkunen ud med kylling, oksekød eller noget helt tredje. Vi har valgt at bruge mandler, men du kan sagtens eksperimentere med andre nødder eller måske nogle tørrede frugter? Det er kun fantasien der sætter grænser!
Antal portioner: 2
Sværhedsgrad: Let
Ingredienser:
- 5 spsk ekstra jomfru olivenolie med sort trøffelsmag
- 1 spsk hvid balsamicoeddike
- 200 g kalkunbryst
- 50 g radicchio
- 50 g feldsalat
- 50 rucola
- 1-2 gulerødder
- 1 rødløg
- 1 håndfuld cherrytomater
- 30 g parmesan
- 60 g australske mandler (groft saltede)
- 1-2 tsk flagesalt
Fremgangsmåde:
- Skær kalkunbryst i strimler, tilsæt krydderier og steg dem i olivenolie på en stegepande.
- Skyl alle grøntsager, skær dem ud og kom dem i en skål.
- Tilsæt de afkølede kalkunstrimler og mandler.
- Bland balsamico eddike og olivenolie med sort trøffelsmag. Hæld det over salaten.
- Afslut med et drys parmesan og flagesalt. Bland det hele godt sammen.