Gulerodsbrud med tørrede kirsebær og valnødder
Det her er den bedste opskrift på gulerodsbrud, der er bløde, lette og luftige - helt perfekt hjemmebag til efterårsferien, en snack til kaffen eller madpakken. De kan nydes som de er, uden pålæg, men er også perfekte til hyggestunder hvor man kan tilføje lækkert pålæg til. Naturligvis er disse skønne gulerodsbrud også det ideelle mellemmåltid når man er på farten. Syrligheden fra kirsebærrene og den fyldige smag fra valnødderne giver en harmonisk og idyllisk smag af efterår
12-14 stk.
Det skal du bruge:
25 g gær
250 g lunkent vand
500 g hvedemel
25 g sukker
7 g salt
35 g blødt smør
100 g tørret kirsebær
1 æg
80 g valnødder
2 store revet gulerødder
1 tsk stødt kardemomme
11 stykker - bagt ved 220 g i 10 min ca
Fremgangsmåde:
Kom vand i en skål og opløs gæren heri. Kom mel, sukker og salt i dejen og ælt den i en maskine eller med hånden til den nemt slipper fingrene og bordet. Kom det bløde smør i dejen og ælt det ind i dejen. Tilsæt tørret kirsebær og ælt det godt ind i dejen. Dæk dejen med husholdningsfilm og et viskestykke og lad den hvile på bordet i 45 minutter. Riv gulerødderne og tilsæt stødt kardemomme og bland det godt sammen.
Når dejen har hævet laves der en fordybning i dejen. Her kommes revet gulerod, valnødder og æg i. Fold dejen ind over, og hak dejen i mange små stykker med en paletkniv. Du kan se i videoen på min profil, hvordan du laver og former gulerodsbrud. Del dejen i 11-13 stykker og kom dem på en bageplade. Dæk gulerodsbrudene med husholdningsfilm og et viskestykke. Lad dem efterhæve i 45 minutter. Tænd ovnen på 220 grader over/undervarme. Bag gulerodsbrudene i 10-12 minutter til de er gyldne. Lad dem afkøle på en rist og nyd dem med en kop kaffe eller te.
Månedligt samarbejde
I samarbejde med Exotic Mix, vil Alia Juriah, der står bag instagramprofilen @Innovative_foodie, flere gange om måneden kreere skræddersyede opskrifter til netop Exotic Mix – naturligvis med fokus på de mange anvendelsesmuligheder som vores delikate produkter rummer. Alia er uddannet Cand.scient in Food Innovation and Health og har indenfor de seneste år arbejdet hos henholdsvis michelinrestauranten Alchemist og Meyers Madhus.
Desuden har Alia fra barns ben været en inkarneret madfan og har altid dyrket madlavning som en brændende interesse. Hos Exotic Mix deler vi denne hengivenhed og passion for detaljesansen og feinschmecker tilgangen til de gode råvarer og gourmetprodukter.