Cashewnødder: Er de virkelig så sunde?

Er cashewnødder sunde?

Det kan være svært at få den sunde livsstil til at gå op i en højere enhed, når man ind imellem også gerne vil have noget lækkert at snacke på. Når det kommer til cashewnødder, er mange i tvivl om, hvorvidt de virkelig er sunde. Forvirringen opstår primært fordi de er så sprøde, søde og lækre, og næsten føles forbudte at spise. Men den er god nok! Cashewnødder kan bidrage til en utroligt sund kost og kan blandt andet hjælpe dig med at få de mineraler du har brug for.

Tip! Gør dine cashewnødder sprøde på en naturlig måde!

Tag en skål og put iskold vand med isterninger. Smid cashewnødderne i, og lad dem ligge i en halv times tid. Så får du sprøde cashewnødder - uden nogle former for olie, tør eller andre ristningsformer.

Hvor stammer cashewnødder fra?

Cashewnødder er nyreformede frø fra akajutræet, på latinsk (Anacardium occidentale), cashewnødder kan stamme fra det tropisk Amerika og især dyrkes i Indien, Nigeria og Brasilien; nøden er ikke en rigtigt nød, men nærmere en frø af en stenfrugt. De lækre og flotte frø spises som tør ristede og saltede som snack.
Cashewnød træ æble akajutræ

Få en proteinrig kost

Hvis du jævnligt træner, og ønsker at opbygge muskler, ved du at proteinerne er en vigtig del af din kost. Dem kan du optage kunstigt igennem en shake, men du kan også få dem fra naturens egne herligheder. Samtidig er de rige på umættede fedtsyrer, som også kan hjælpe dig med effektivt at opbygge muskelmassen. Alle disse skønne fordele gør det nemt at have cashewnødderne med som en del af en sund og nærende kost. Og så er det jo skønt at have så lækkert et sundt alternativ til slik og chips.

Ekstra store og
cremede cashewnødder

Det kan være svært at få nok af lækre og sprøde cashewnødder, og posen kan synes alt for hurtig at være tom. Hos os skal du ikke nøjes med små nødder, som du knapt kan smage. Vi tilbyder dig ekstra store cashewnødder fra de store plantager i Mozambique. Vores lækre cashewnødder er karakteristiske med deres ekstra cremede smag, som er en ren luksus for dine smagsløg.. Det gør det nemt at bruge nødderne til en lækker dressing eller dip, eller blot som et effektivt energi-boost, når du er på farten. Med disse exclusive nødde-delikatesser får du også en fantastisk smagsberigende ingrediens til forskellige retter som for eksempel indiske eller asiatiske retter som wok eller Korma curry. De krydrer din gryderet eller salat op med skøn kulør, der giver lækker variation i maden.

Find disse lækre cashewnødder lige her.

Se en opskrift om cashewdressing herunder.

→ Lav den lækreste opskrift
af cashewnødder: Cashewdressing
cashewdressing cashew dressing

Server cashewnødderne som snack til festen og hyggestunden med familie og venner, og se dine gæster blive overrasket over den ekstra cremede, sprøde og smagsberigende konsistens i de lækre nødder. De vil klart blive festens snackhit, så vær sikker på du ikke løber tør!

Få opfyldt dit jern-
og magnesium behov

Udover at være proteinrige, er vores cashewnødder rige på mineraler som zink, som gør dem ekstra sunde. Når du snupper en håndfuld af 50 g cashewnødder, har du allerede indtaget 20% af dit daglige jernbehov. Så kan du supplere med grøntsager rige på jern som spinat og broccoli. Eller du kan spise endnu flere cashewnødder for at opfylde dit jernbehov. Samtidig er cashewnødder fantastiske til at give dig et godt energiboost, til at gøre dig frisk og veloplagt.

Læs mere om
vores skønne nødder

Her på siden kan du læse mere om vores lækre og ekstrasprøde nødder, som vi selv er helt pjattede med. Du kan finde skønne opskrifter til at bruge cashewnødderne på flere forskellige måder, og opleve den herlige smag både i dressing og dip. Vi går desuden op i god service, og du kan derfor altid kontakte os, hvis du har spørgsmål til nødderne eller vil have mere info.

Tilføj en kommentar

Alle kommentarer behandles, inden de offentliggøres. Dette sikre mod spam kommentarer.

Nødder

En nød, er ikke bare en ganske enkel nød. Igennem flere års generationer, har vi tillært os, hvad nødder i virkeligheden er. Og nu har du også adgang til dem. Velbekommen.

Exotic Mix