FRI FRAGT VED KØB OVER 499 KR. HURTIG LEVERING 1-3 HVERDAGE* VI ER E-MÆRKET!
  • FRI FRAGT VED KØB OVER 499 KR.
  • HURTIG LEVERING 1-3 HVERDAGE*
  • VI ER E-MÆRKET!

Marokkansk kalv tagine tilberedt i trykkoger med svesker & nødder.

af Baha Al-Asadi i June 30, 2021

Kalv eller lam med svesker er en klassisk sød & saltet marokkansk ret, der bliver kombineret med tørrede svesker. Her kombineres sveskerne med kødet, der også er fyldt med smag fra krydderier som tørret ingefær, safran, kanel og peber. Man kan også bruge frisk kvæde eller tørrede figner for at tilføre flere nuancer af sødme. Tagine er en ret, der især serveres ved marokkanske højtider, bryllupper og ved specielle begivenheder. Denne ret nydes med marokkansk eller arabisk brød.

Tilberedningstiden er ikke så lang, hvilket gør retten perfekt til en familie sammenkomst. Kødet har dog brug for god tid, hvis man ikke har en trykkoger (ca. 2 timer)

Opskriften er delt op i tre dele - kød, svesker og abrikoser - der skal tilberedes hver for sig:

4-6 mennesker

Tilberedning 70 min (i trykkoger)

-

Det skal du bruge til kødet:

  • 2 kg. frisk kalvekød (skulder) eller lam skåret i store stykker
  • 2 store løg, i store både, revet eller helt fint hakket
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. stødt sort peber
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. safran, knust
  • ½ tsk. gurkemeje
  • ½ tsk. Ras el hanout krydderi (valgfrit)
  • 1 kanel stang
  • 1 ½ kop olivenolie

Det skal du bruge til sveskerne:

  • 400 g. svesker
  • 1 håndfuld persille bundet i tråd
  • 2 spsk. sukker
  • 2 tsk. kanel
  • 40 g. smør

Det skal du bruge til abrikoserne:

  • 50 g. abrikoser
  • 1 glas vand
  • 1-2 spsk. sukker
  • 1 kanel stang
  • 2 spsk. olie

pynt

  • 1 spsk. ristet sesamfrø
  • 1 håndfuld ristet mandler og valnødder

Fremgangsmåde af lam eller kalvekød:

Svits kødstykkerne i en dyb gryde, kom løgbådene i og rør lidt rundt indtil løget bliver blødt og kødet bliver brunet af.

Tilsæt persille og krydderierne og bland det hele godt sammen.

Kom kogende vand til det dækker kødet og tilbered kødet i en trykkoger (ca. 2 timer uden trykkoger).

Kødet er klar, når det er helt mørt. Husk at smage til med salt og peber.

Mens kødet tilberedes gør du svesker og abrikoser klar.

Fremgangsmåde af svesker:

Bland det hele i en gryde og lad det simre i 3-5 min, det må ikke få for meget da det ellers kan miste stuktur og blive til mos.

Når sveskerne er kogt færdig og de har fået en tyk sirup sovs, tages 8-10 stykker svesker ud og dyppes i ristet sesam og lægges til side til anretningen.

Fremgangsmåde af abrikoser:

Bland alle ingredienserne i en gryde og lad det simre indtil abrikoserne bliver lidt bløde - det tager ca. et par minutter.

Fisk abrikoserne ud af vandet og læg det til side.

Man kan også koge frisk kvæde med lidt kanel og sukker.

-

Anretning:

Anret i en stor flot dyb tallerken ved at lægge kødet først, svesker, abrikoser og dekorere med ristet sesam og mandler/valnødder til sidst.

 

SKRIV EN KOMMENTAR

Bemærk venligst, at din kommentar skal godkendes, før den er synlig


TILBAGE TIL TOPPEN