FRI FRAGT VED KØB OVER 499 KR. HURTIG LEVERING 1-3 HVERDAGE* VI ER E-MÆRKET!
  • FRI FRAGT VED KØB OVER 499 KR.
  • HURTIG LEVERING 1-3 HVERDAGE*
  • VI ER E-MÆRKET!

Lakrids og Blåbærtærte med Dragefrugt Dragée

af Baha Al-Asadi i July 20, 2021

Er du klar til en opskrift, der er fuld af smag og som passer perfekt til en solrig sommerdag? 🌞🌱 Denne opskrift på Lakrids og Blåbærtærte er lige dét. Den sprøde lakrids mørdej er fyldt med en fløjlsblød blåbærcurd, toppet med friske brombær, blåbær og vores nye Lakrids m. Lakridsgranulat og Dragefrugt 🤤

Opskriften er lavet af denne måneds madblogger, som er Julie Marie Nielsen. Hun er opskriftudvikler og madfotograf, samt står bag Instagram profilen @juliemarieeats og hjemmesiden juliemarieeats.com. Hun brænder for at dele ud af sine opskrifter, der er fulde af smag og nemme at følge.

 

Ingredienser

Lakrids mørdej
18,5 cm perforeret tærtering

● 140 g mel

● 45 g flormelis

● 1 tsk lakridsgranulat

● 60 g koldt smør og skåret i tern

● 1/2 stort æg (ca. 25 g)

Blåbærcurd

● 60 g blåbærpuré (hele blåbær pureret m. kerner siet fra)

● 1 spsk citronsaft

● 100 g sukker

● 2 store æg

● 50 g koldt smør skåret i tern

Dekoration

Lakrids m. Lakridsgranulat og Dragefrugt

● Blåbær

● Brombær

 

Fremgangsmåde

Lakrids mørdej

  1. Rør mel, flormelis og lakridsgranulat sammen i en skål.
  2. Gnub det kolde smør sammen med melblandingen til det har en sand konsistens og er blandet godt sammen med melblandingen.
  3. Tilsæt det halve æg og ælt det indtil dejen har samlet sig.
  4. Overfør dejen til et stykke husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i et par timer.
  5. Forvarm ovnen til 165°C alm. ovn.
  6. Drys en silikonemåtte eller bagepapir og en kagerulle med flormelis.
  7. Udrul mørdejen til den har en tykkelse på ca. 2 mm.
  8. Sæt mørdejen på frys i 10 min. Skær den derefter ud, så den passer til tærteringen.
  9. Bag den i 20-22 min. eller til gyldenbrun. Lad den køle helt af på en rist.

Blåbærcurd

  1. Tilsæt blåbærpuré, citron, sukker og æg i en lille gryde.
  2. Med et piskeris røres curden under konstant omrøring, mens den opvarmes til medium varm - den på ikke koge - indtil den simrer og er tyknet.
  3. Hæld blåbærcurden gennem en si over en skål og tilsæt det kolde smør.
  4. Blend med en stavblender indtil den er helt glat.
  5. Hæld blåbærcurden i den afkølede tærte og sæt den på køl i et par timer til den har sat sig.

Samling

  1. Når den er klar til servering, dekoreres tærten med blåblær, brombær og dragéer.
SKRIV EN KOMMENTAR

Bemærk venligst, at din kommentar skal godkendes, før den er synlig


TILBAGE TIL TOPPEN